"Detta är Europas balkong", sa kung Alfonso XII i NERJA2Nerja från grottorna i bergetBergsbyn Frigiliana ovanför Nerja5678Nerjas grannstad  Torrox med lång, stenlagd strandpromenad10Flottbasen Cartagena12Så här gick kartagernas mur runt Cartagena; mitt hotellfönster är rakt fram14Rådhuset i Cartagena, från 1907Rådhustaket inifrånRådhustrappan med Cartagenas stadsvapenDet var Kartago-Rom-festival hela veckan19 (2)Eftersom romarna vann, byggde de en teater med höga stenkulisser21När jag diskade i Torrevieja fick jag lite havsutsiktSå här såg det ut från balkongen mot saltdammarnaFrån balkongen såg jag också Svenska Kyrkan bakom den böjda bronDen långa, moderniserade piren2627Altea var lite väl finputsat för alla turister29Benidorms skyline från Alteas kyrkaÖn Tabarca utanför Alicante och TorreviejaÄntligen renoveras öns kyrkaFyrtornet i början av halvön La Manga kanske blir hotellLängst ut på halvön bodde jag för 16 år sedan utan höghusenSolnedgång över Mar Menor innanför halvön